Breukelen,
05
april
2023
|
19:58
Europe/Amsterdam

Kia EV6 GT gekroond tot World Performance Car of the Year 2023

  • Prestigieuze award voor EV6 GT met 430 kW (585 pk)
  • Krachtigste productieauto van Kia ooit sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft topsnelheid van 260 km/u
Samenvatting

De Kia EV6 GT is tijdens de New York International Autoshow uitgeroepen tot World Performance Car 2023. De erkenning kwam van een jury van 100 gerenommeerde internationale autojournalisten uit 32 landen.

President en CEO van Kia Corporation, Ho Sung Song: “Het is een eer om op deze manier erkend te worden door de juryleden van de World Car Awards. Terwijl Kia transformeert tot een wereldwijd toonaangevende aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen, laten we geen middel onbeproefd om auto’s te creëren die enerzijds praktisch zijn en anderzijds onze klanten inspireren met hun prestaties, technologie en design. Deze nieuwste prestigieuze onderscheiding voor onze EV6 is een verdere bevestiging van het succes van onze strategie.”

De tot World Performance Car 2023 bekroonde Kia EV6 GT is gebaseerd op de reguliere EV6 die sinds zijn introductie onder meer is uitgeroepen tot European Car of the Year 2022, North American Utility Vehicle of the Year 2023 en Nederlandse EV van het Jaar 2022. 

De EV6 GT versloeg de stevige concurrentie van overwegend traditioneel aangedreven sportwagens door de unieke combinatie van de 430 kW (585 pk) sterke elektrische aandrijving die garant staat voor een sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 260 km/u, met het ruime en comfortabele interieur, het grote bereik en de ultrasnelle oplaadtechnologie.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.