Breukelen,
16
juni
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia Europe stelt Steffen Cost aan als Vice President Operations

  • Voorgaande COO Emilio Herrera is aangesteld als President en CEO van Kia Iberia
  • Cost was hiervoor Managing Director van Kia Duitsland
  • Herrera verantwoordelijk voor hoogste marktaandeel van Kia Europe én uitrol van nieuwe merkstrategie
Samenvatting

Kia Europe heeft Steffen Cost aangesteld als nieuwe Vice President of Operations. De voorgaande COO, Emilio Herrera verlaat het Europese team en is de nieuwe President en CEO van Kia Iberia. Cost werkt vanuit het Europese hoofdkantoor van Kia in Frankfurt, Duitsland, en rapporteert aan de President, Jason Jeong.

Cost wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van Kia in Europa en houdt toezicht op de introductie van elf nieuwe elektrische modellen tegen 2026. De eerste van deze elf is de Kia EV6 die in het vierde kwartaal van 2021 in heel Europa wordt verwacht. Cost is ook verantwoordelijk voor de voortdurende inzet van Kia om klanten de allerbeste eigendomservaring te bieden.

Cost brengt meer dan 20 jaar ervaring in de Europese automobielsector met zich mee. Sinds maart 2015 bekleedde hij de rol van Managing Director bij Kia Duitsland. In die tijd is Kia een van de snelst groeiende volumemerken in Duitsland geworden. Zijn succesvolle strategie bij Kia Duitsland resulteerde in een omzet van € 1,5 miljard.

Emilio Herrera is aangesteld als de nieuwe president en CEO van Kia Iberia, waar hij de activiteiten van Kia op de Spaanse markt zal gaan leiden. Herrera was sinds april 2018 COO van Kia Europe, waarbij hij toezicht hield op een succesvolle verkoopperiode. Vorig jaar haalde Kia Europe het hoogste jaarlijkse marktaandeel ooit, van 3,5%, ondanks de impact van de Covid-19-pandemie.

“Emilio laat Kia Europe in een zeer sterke positie achter om zijn transformatie als leider in de toekomstige auto-industrie voort te zetten, met een duidelijke focus op elektrificatie en connectiviteit van voertuigen. Ik weet zeker dat zijn sterke leiderschap van grote toegevoegde waarde zal zijn voor onze collega's bij Kia Iberia", aldus Jason Jeong. Hij voegde eraan toe: "Ik zou ook graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om Steffen te verwelkomen, die een belangrijke rol zal spelen bij de lancering van onze volgende generatie EV's, te beginnen met de nieuwe EV6."

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.