Breukelen,
10
juli
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Kia Europe stelt Pierre-Martin Bos aan als Director PBV

  • Pierre-Martin Bos treedt toe tot het senior managementteam van Kia Europe
  • De Franse manager brengt meer dan twee decennia ervaring in de bedrijfswagenbranche mee
  • Bos richt zich op de marktintroductie van nieuwe Purpose Built Vehicles (PBV’s) in Europa
Samenvatting

Kia Europe heeft Pierre-Martin Bos aangesteld als Director PBV. De Senior Executive neemt de leiding over het team dat zich sinds 2021 richt op nieuwe B2B-activiteiten van Kia in Europa. Zijn belangrijkste taak is het leiden van de Europese marktintroductie van Purpose Built Vehicles (PBV’s), in serie geproduceerde voertuigen die zijn geoptimaliseerd voor een specifiek doel. Kia is van plan om in 2025 een middelgrote PBV op de markt te brengen die wordt gebouwd in een speciale PBV-productiefaciliteit in Hwaseong. 

De volledig verbonden, elektrisch rijdende PBV’s zijn met name interessant in de sectoren van lichte bedrijfsvoertuigen en personenvervoer, nieuwe marktsegmenten voor Kia in Europa. Bos richt zich specifiek op de voorbereidingen voor een succesvolle marktintroductie en het opzetten van een nieuw type ecosysteem.

Bos brengt meer dan twintig jaar ervaring in de automotive industrie met zich mee en heeft sinds 1999 bij onder meer Stellantis met succes verschillende internationale functies bekleed.

In zijn laatste rol als Head of LCV & B2B leidde hij activiteiten voor een aantal Stellantis-merken in het Midden-Oosten en Afrika.

Bos over zijn nieuwe rol als Director PBV: “Het is een eer en ik vind het geweldig om de Europese markt voor te bereiden op introductie van deze baanbrekende voertuigen. Kia loopt nu al voorop met superieure technologie in het segment van elektrische auto’s en ik ben onder de indruk van de manier waarop het merk zijn klanten bij elke stap betrokken houdt en hoe snel het zich ontwikkelt tot een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Ik kijk ernaar uit om de Europese markt voor te bereiden op de komst van PBV’s en een sterk netwerk van partners op te bouwen.”

Won-Jeong Jeong, President bij Kia Europe: “Met onze unieke PBV-aanpak gaan we de B2B-markt duurzame en volledig verbonden mobiliteit aanbieden. Pierre-Martin Bos is een ervaren manager die onze toekomstige klanten volledig begrijpt. Hij gaat belangrijk pionierswerk doen waarmee we Kia in Europa in de toekomst nog breder kunnen positioneren.”

Bos studeerde Werktuigbouwkunde aan I.S.A.T. en studeerde in 1998 af met een Masters in Engine Development aan I.F.P. School in Parijs, Frankrijk. Hij volgde daarna een internationale managementcarrière bij Fiat, Fiat Chrysler en Stellantis in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Als Managing Director van Fiat Professional gaf hij vorm aan de LCV-business in verschillende Europese markten. In zijn laatste functie als Head of LCV & B2B was hij bij Stellantis verantwoordelijk voor de activiteiten in het Midden-Oosten en Afrika. Bos begint vandaag bij Kia Europe.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.