Breukelen,
29
september
2021
|
09:10
Europe/Amsterdam

Kia Connect – nieuwe naam voor innovatieve connected diensten en functies

  • Hightech connectiviteit en features zoals real-time navigatie en Kia Connect Live Services
  • Kia Connect-app: op afstand functies bedienen en informatie inzien
Samenvatting

Vanaf vandaag heeft het hightech connectiviteitssysteem van Kia een nieuwe naam: Kia Connect. Het aanbod van connected diensten en functies, die voorheen onder de noemer UVO Connect werden aangeboden, maakt het rijden ongekend gemakkelijk en intuïtief. Een recent voorbeeld is het nieuwe 'Online Navigation', de service die gebruikmaakt van historische én real time verkeersdata uit de cloud om drukte in het verkeer nauwkeuriger te voorspellen.

Gebruikers van Kia Connect hebben ook toegang tot Kia Connect Live Services. In plaats van zich te beperken tot één dataprovider, brengt Kia Connect Live Services gegevens samen van een reeks gespecialiseerde providers voor onder meer verkeersinformatie, parkeerbeschikbaarheid en parkeerkosten, locaties en prijzen voor tankstations en EV-oplaadpunten. Ook inbegrepen zijn weersvoorspellingen en online zoeken naar POI's.

Met de Kia Connect-app hebben gebruikers via hun smartphone op afstand toegang tot veel informatie, zoals ritgegevens, voertuiglocatie en voertuigvergrendelingsstatus. Bij de elektrische modellen kan de app ook worden gebruikt om de klimaatregeling te bedienen, de laadstatus van de accu te bekijken, slimme laadschema's te plannen en de actieradius te checken op basis van de resterende lading. Gebruikers kunnen de voertuiginstellingen ook rechtstreeks vanaf hun smartphone inzien en wijzigen, inclusief navigatie-, radio- en Bluetooth-voorkeuren. Kia-rijders worden bij het instappen automatisch verwelkomd met hun voorkeursinstellingen, wat tijd bespaart en elke reis aangenamer maakt.

De Kia Connect-app biedt ook toegang tot innovatieve diensten zoals 'Last Mile Navigation' en 'Valet Parking Mode'*. Met 'Last Mile Navigation' kunnen Kia-rijders met hun smartphone (via Google Maps of augmented reality navigatie) naar de eindbestemming navigeren zodra de auto is geparkeerd. De app kan ook worden gebruikt om een geparkeerde Kia op te zoeken en er naartoe te navigeren. Voor extra gemoedsrust stelt 'Valet Parking Mode' eigenaren in staat om hun Kia op afstand in de gaten te houden wanneer deze door iemand anders wordt bestuurd.

Kia Connect wordt de komende maanden uitgerold in Europa en de Kia Connect-app is binnenkort te downloaden via de app stores van Google en Apple.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.