Breukelen,
11
april
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kia brengt 'Opposites United' naar 2023 Milan Design Week

  • Designfilosofie van Kia te ervaren van 17 tot 23 april in het Museo della Permanente in Milaan
  • Tentoonstelling van kernpijlers van 'Opposites United'
  • Karim Habib een van de design executives van Kia die de design-filosofie en -visie van het merk gaat presenteren
Samenvatting

Kia gaat zijn designfilosofie 'Opposites United' presenteren met een innovatieve tentoonstelling op de Milan Design Week 2023. Het programma van de unieke tentoonstellingsweek, die wordt gehouden in het Museo della Permanente in Milaan van 17 april tot 23 april, bevat ook verschillende optredens en bijeenkomsten.

De tentoonstelling bouwt voort op de concepten van disruptie en contrast om karaktervolle designs te creëren die inspireren en aanzetten tot conversatie. Het designteam van Kia heeft speciale illustraties gecreëerd die het verhaal achter de nieuwe ontwerpfilosofie belichamen. Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design, is een van de aanwezige topdesigners van Kia die de 'Opposites United'-installaties en de designfilosofie gaan presenteren.

De kunsttentoonstelling, die met lovende kritieken in première ging op de Gwangju Design Biennale 2021 in Korea, bevat ook een evenementenruimte met een podium en een forum voor lezingen en keynotes. Tijdens de Milan Design Week staat elke dag in het teken van een van de vijf belangrijkste ontwerpprincipes van 'Opposites United'. Het evenementenprogramma bestaat onder meer uit deep dives, discussiefora en voorstellingen.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.