Breukelen,
30
augustus
2022
|
16:24
Europe/Amsterdam

J.D. Power 2022: Kia gooit wéér hoge ogen

  • Kia behoort tot best scorende automerken op gebied van tevredenheid over veiligheids- en infotainmentsystemen
  • Topscore volgt op eerder dit jaar gepubliceerde onderzoekresultaten van J.D. Power waarbij Kia is uitgeroepen tot meest betrouwbare automerk
Samenvatting

Kia behoort wederom tot de topscorers in de kwaliteitsonderzoeken van J.D. Power. Het merk stond afgelopen februari nog aan de top van de J.D. Power 2022 Vehicle Dependability Study (VDS) als algemeen leider van alle belangrijke automerken op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Uit de recent gepubliceerde Tech Experience Index Study (TXI) van hetzelfde Amerikaanse onderzoeksinstituut blijkt dat Kia-rijders óók zeer tevreden zijn over de werking van de nieuwe veiligheids- en infotainmentsystemen van het merk.

De jaarlijks terugkerende Tech Experience Index Study van J.D. Power toetst hoe tevreden eigenaren zijn over de technologieën in hun nieuwe auto nadat ze er de eerste negentig dagen mee hebben gereden. Het onderzoeksinstituut ondervroeg dit jaar 84.165 eigenaren over de werking van 35 verschillende systemen om te bepalen hoe effectief een automerk technologieën op de markt brengt. In de categorie ‘volumemerken’ eindigde Kia op een meer dan verdienstelijke tweede plaats.  

Kia de allerbeste in klanttevredenheid

De hoge scores bij het TXI-onderzoek volgen op de absolute topscores in het eerder dit jaar door J.D. Power gepubliceerde VDS-onderzoek, dat zich richt op de betrouwbaarheid, met focus op de vervanging van onderdelen, software-updates, de aantrekkingskracht van de auto en slijtage. Kia boekte in dit onderzoek de beste resultaten van alle onderzochte automerken. Deze topscore in 2022 was op zijn beurt een mooi vervolg op de behaalde resultaten in 2021 toen Kia het hoogste aantal J.D. Power Initial Quality-onderscheidingen ooit won.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.