Breukelen,
22
april
2022
|
01:30
Europe/Amsterdam

iF Design Awards 2022: wederom prijzenregen voor Kia

  • Volledig elektrische EV6 bekroond met vier prestigieuze categorie-prijzen: 'Automobiles/Vehicles', 'Shops/Showrooms', 'Product Interface' en 'Textile/Wall/Floor'  
Samenvatting

Kia heeft tijdens de prestigieuze iF Design Awards 2022 meerdere onderscheidingen voor de EV6 gekregen. De designprijzen zijn belangrijke erkenningen van de kracht van het nieuwe Opposites United productdesignethos van het merk.

De EV6 won niet alleen de designprijs in de categorie ‘Automobiles/Vehicles’, maar ook in de categorieën ‘Shops/Showrooms', 'Product Interface' en 'Textile/Wall/Floor'.

De designprijs voor 'Automobiles/Vehicles’ werd toegekend aan de EV6 vanwege zijn 'belichaming van inspirerende mobiliteit'. De EV6 is de eerste Kia die staat op het gloednieuwe en geavanceerde Electric-Global Modular Platform van het merk. De baanbrekende elektrische crossover is ook de eerste Kia die volledig is ontworpen volgens de nieuwe Opposites United-designfilosofie van het merk, waarbij het emotionele met het rationele wordt versmolten om Kia-rijders te laten ontspannen en hen te inspireren tot beweging en creativiteit.

De 'EV6 Unplugged Ground' store in Seongsu, Seoul, won in de categorie 'Shops/Showrooms' en werd gecreëerd om bezoekers op een innovatieve en fantasierijke manier kennis te laten maken met de bekroonde EV6. De showroom van de volgende generatie staat ook in het teken van duurzaamheid - met inbegrip van recycling en toekomstgerichte mobiliteitsoplossingen. 

Het geavanceerde infotainmentsysteem van de EV6 won de iF Design Award 2022 in de categorie 'Product Interface'. Het panoramische, gebogen scherm met zeer hoge resolutie ondersteunt en verbetert de ervaring van de bestuurder en harmonieert met de algehele esthetiek van het interieur. Met name de interfaces en het groene en violette kleurenpalet van het systeem vielen op bij de juryleden.

De vierde award, in de categorie 'Car Interior Design Material', werd aan de Kia EV6 toegekend om zijn state-of-the-art GEONIC interieurbekledingsmateriaal, ontwikkeld in samenwerking met KOLON. Dit driedimensionale hybride materiaal combineert meerdere PU-lagen, waardoor onbeperkte patronen en een breed scala aan kleuren mogelijk zijn. 

De vier nieuwe iF Design Awards maken deel uit van een scala aan prijzen die de EV6 sinds zijn recente lancering al heeft gewonnen. Zo is de elektrische crossover van Kia onder meer onderscheiden met een ‘Red Dot’ design award en is hij uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’. Een daar bleef het niet bij, want de EV6 heeft óók de titels ‘Duitse auto van het jaar 2022’ in de premium-categorie, ‘Ierse auto van het Jaar 2022’, ‘What Car? Car of the Year 2022’ en ‘TopGear Crossover of the Year 2022’ in de wacht gesleept. In februari werd de EV6 ook uitgeroepen tot ‘EV van het jaar 2022’ door de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR).

 

# # #

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.