Breukelen,
17
september
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

‘Factory Safety Service Robot’ zorgt voor extra veilige werkvloer

  • Slimme robot is gebaseerd op viervoetige Spot® van Boston Dynamics
  • Factory Safety Service Robot wordt ingezet in pilot om veiligheid in Zuid-Koreaanse fabriek te ondersteunen
  • Observatie en inspectie op de werkvloer door middel van AI, autonome navigatie en bediening op afstand
  • Hyundai Motor Group werkt samen met Boston Dynamics om robots te ontwikkelen die het leven van mensen verbeteren, slimme fabrieken ondersteunen en mobiliteitsoplossingen bevorderen
Samenvatting

Hyundai Motor Group heeft vandaag de ‘Factory Safety Service Robot’ geïntroduceerd. Deze robot, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de veiligheid, wordt ingezet in een pilot in een van de Kia-fabrieken in Zuid-Korea.

De robot is gebaseerd op de Spot®, de viervoetige robot van Boston Dynamics die is uitgerust met kunstmatige intelligentie (AI), autonome navigatie, telematicstechnologieën en een AI Processing Service Unit. Deze speciale versie is ontwikkeld door het Robotics Lab van de Hyundai Motor Group en is geschikt om voor verschillende industriële taken te worden ingezet.

“De ‘Factory Safety Service Robot’ is het eerste samenwerkingsproject met Boston Dynamics. Deze robot helpt ons bij het detecteren van risico's en het waarborgen van de veiligheid van onze medewerkers op industriële locaties", zegt Dong Jin Hyun, Hoofd van het Hyundai Motor Group Robotics Lab.

Met zijn geïntegreerde, thermische camera en een 3D LiDAR is de robot in staat om personen eromheen te detecteren, hoge temperaturen en potentiële brandgevaren te ‘voelen’ en kan hij zien of een deur open of gesloten is. De robot kan op kantoor veilig op afstand worden bestuurd en zijn bewegingen in de fabriek zijn via een livestream te bekijken. Dankzij AI-technologie kan de robot niet alleen gevaren detecteren, maar ook alarm slaan.

De robot kan in realtime foto’s delen van situaties ter plaatse, een activiteitenlogboek bijhouden en ondersteunen in geval van nood, door via de speciale web based tools te alarmeren. De managers die het systeem bedienen kunnen, wanneer nodig, overschakelen op handmatige telebediening om belangrijke situaties van dichterbij te bekijken. Het is mogelijk om meerdere ‘Factory Service Safety Robots’ op het besturingssysteem aan te sluiten om tegelijkertijd verschillende zones te controleren.

De viervoeter kan door nauwe ruimtes navigeren en situaties identificeren die moeilijk te zien zijn met het menselijk oog. Door de integratie van de technologieën van de Hyundai Motor Group met die van de Spot®-robot van Boston Dynamics, krijgt de robot ook verbeterde autonomiefuncties. Op basis van de ervaring van de Hyundai Motor Group op het gebied van de ontwikkeling van servicerobots, is deze robot uitgerust met diverse technologieën die geschikt zijn voor autonome patrouillediensten binnen industriële omgevingen. Enkele voorbeelden van deze functies zijn geavanceerd taakbeheer en op deep learning gebaseerde vision-technologie.

De Hyundai Motor Group heeft verschillende eigen technologieën toegepast, waaronder AI voor het detecteren van mensen, thermische camera's voor het detecteren van risico's bij hoge temperaturen, LiDAR voor het herkennen van deuropeningen en navigatietechnologie waarmee de robot zich autonoom kan verplaatsen. Deze technologieën kunnen allemaal worden opgeschaald voor de toepassing in andere mobiele robotplatforms.

Binnen het pilotproject in de fabriek van Kia in Zuid-Korea wordt de robot ingezet om nachtelijke beveiligingspatrouilles te ondersteunen en een veiligere omgeving voor werknemers te creëren. Tijdens de pilot worden eerst de effectiviteit en toepasbaarheid van de robot beoordeeld en wordt vervolgens bepaald in welke andere patrouillegebieden de robot kan worden ingezet.

De Hyundai Motor Group verwierf eerder dit jaar een meerderheidsbelang in Boston Dynamics om robottechnologieën te ontwikkelen die het leven van mensen verbeteren en de veiligheid bevorderen. De vooruitgang van robottechnologieën levert ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onder meer autonome voertuigen en toekomstige Urban Air Mobility (UAM)-oplossingen.

Over Kia

Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten. Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.