Breukelen,
25
mei
2021
|
12:22
Europe/Amsterdam

Europese Kia-fabriek bouwt vier miljoenste auto

  • Hightech fabriek in Žilina, Slowakije bereikt mijlpaal in 15 jaar en is grote aanjager van regionale economie
Samenvatting

De bekroonde Slowaakse fabriek van Kia heeft een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk bereikt. Eerder vandaag rolde in Žilina de vier miljoenste Kia, een Sportage, van de high-tech productielijn.

De Europese fabriek startte in 2006 met de massaproductie van Kia-modellen en is sindsdien een belangrijke aanjager van de snelle expansie van Kia in heel Europa. De eerste modellen die in deze fabriek van de band liepen, waren de verschillende uitvoeringen van de Kia Ceed. De Ceed-familie wordt nog altijd in Europa ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd om optimaal te voldoen aan de smaak van Europese klanten. De Ceed was de eerste Kia die destijds werd geleverd met de nog steeds toonaangevende zevenjarige garantie. De combinatie van sterke producteigenschappen, de hoge kwaliteit en grote zekerheid zorgde voor een ongekende boost van de succesformule van Kia in Europa.

Kia Slowakije produceerde zijn miljoenste auto in 2012 en heeft sindsdien elke drie jaar nog eens een miljoen auto’s gebouwd. Vandaag rolde de vier miljoenste Kia van de 7,5 kilometer lange productielijn, die tegelijkertijd acht verschillende modellen kan produceren.

De fabriek bouwt momenteel niet alleen alle leden van de Ceed-familie, bestaande uit de Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed en XCeed, maar ook de Sportage.

Suk-Bong Kim, President van Kia Slowakije: “Dankzij de inspanningen van het gehele team hebben we deze ongelooflijke mijlpaal bereikt. Onze fabriek staat al lang bekend om zijn uitstekende productiekwaliteit, efficiëntie en technologie. Het succes van onze modellen weerspiegelt onze hoge normen. Kia is een van de grootste producenten en exporteurs van Slowakije en heeft 3.700 medewerkers in dienst, bijgestaan ​​door hightech robots. We zijn trots op hetgeen we hebben bereikt en kijken met veel ambitie uit naar de toekomst.”

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

Bezoek voor meer informatie: nieuws.kia.nl.