Breukelen,
02
maart
2023
|
00:30
Europe/Amsterdam

Eerste Kia EV9 beelden te zien in teaser video

  • Gedurfd en zelfverzekerd: strak silhouet, kenmerkende verlichting en scherpe lijn
  • Kia EV9 onderdeel van versnelde transformatie van het merk naar aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen
Samenvatting

Kia heeft zojuist een video gepost waarin glimpen zijn op te vangen van de Kia EV9, de eerste dedicated elektrische 7-zits SUV van het merk. De grote SUV is het nieuwe topmodel van Kia en vaandeldrager van de transformatie van de organisatie naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

De teaservideo, die te zien is op het YouTube-kanaal van Kia, toont het silhouet, de prominente voorkant en gestroomlijnde oppervlakken van de grote SUV, waarvan het design een unieke mix is van strakke en sculpturale lijnen met een assertieve geometrie. Ook te zien zijn de opvallende lichtpatronen die worden gecreëerd door de voor*- en achterlichten van de EV9.

download

De Kia EV9 is, net als de prijswinnende EV6, gebaseerd op het E-GMP-platform dat speciaal is ontwikkeld voor baanbrekende elektrische auto’s. Het in- en exterieurdesign van de nieuwste dedicated elektrische Kia wordt midden maart onthuld en de productinformatie volgt tijdens de wereldwijde première eind maart.

* De digitale LED-grille ‘Star Map’ is vooralsnog niet beschikbaar tijdens de lancering van de EV9. Nederlandse specificaties volgen op een later moment.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.