Breukelen,
11
januari
2023
|
13:50
Europe/Amsterdam

Designprijzen voor Kia EV9 en nieuwe Niro

  • Vier GOOD DESIGN awards voor Kia
  • Naast de EV9 en Niro vielen ook twee infotainmentsystemen van Kia in de prijzen
Samenvatting

Kia heeft maar liefst vier prestigieuze onderscheidingen ontvangen in de transportcategorie van de 2022 GOOD DESIGN Awards. De Jury prees Kia niet alleen om het design van twee verschillende modellen, maar ook om twee infotainmentsystemen die opvallen door hun ingenieuze ontwerp en graphics.

De geheel nieuwe Kia Niro heeft een gedurfd en dynamisch design dat is gebaseerd op de veelgeprezen 'Opposites United'-filosofie van het merk, en dan met name de designpijler 'Joy for Reason'. De vormgeving is geïnspireerd op de natuur, terwijl de toegepaste kleuren en materialen de perfecte balans vormen tussen een duurzame aanpak en een toekomstgerichte visie op mobiliteit.

De Kia Concept EV9 is de voorbode van een grote en volledig elektrische SUV, die in het eerste kwartaal van 2023 voor het eerst aan de wereld wordt getoond. Het nieuwe vlaggenschip van het merk is een grensverleggende concept car die eveneens is geïnspireerd door de natuur en die geüpcyclede materialen bevat, gemaakt van restafval uit kwetsbare mariene ecosystemen.

De met GOOD DESIGN Awards bekroonde EV- en Magenta Design infotainmentsystemen zijn specifiek geoptimaliseerd voor elektrische auto’s en gebaseerd op een baanbrekende, grafische gebruikersinterface die naadloos is geïntegreerd in het panoramische gebogen beeldscherm van de nieuwe generatie elektrische modellen van Kia.

De bekroonde auto’s en infotainmentsystemen van Kia zijn letterlijk en figuurlijk mooie voorbeelden van de versnelde transformatie van het merk naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen met als motto 'Movement that inspires'.

“We zijn trots op het winnen van de vier GOOD DESIGN Awards”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design Center. "Onze wereldwijd opererende designteams werken intensief aan de creatie van betekenisvolle producten die onze klanten inspireren en hun leven verrijken.”

De ‘GOOD DESIGN Awards’ designverkiezing bestaat al 72 jaar en is een van de langstlopende ontwerpwedstrijden ter wereld. De jury selecteert elk jaar de beste ontwerpen die niet alleen innovatief zijn, maar vooral ook grenzen verleggen in hun segmenten. Ga voor meer informatie over de GOOD DESIGN Awards naar https://www.good-designawards.com/.

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.