Breukelen,
06
januari
2022
|
08:55
Europe/Amsterdam

De 21 succesfactoren van Kia in 2021

 • Opnieuw recordjaar
Samenvatting

2021 was een topjaar voor Kia in Nederland. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden zag Kia de verkopen vorig jaar wederom fors toenemen, terwijl concurrenten tot wel 30 procent minder verkochten. Kia was op een haar na het grootste automerk. De absolute verkooptopper was de Niro, met ruime afstand de bestverkochte auto van Nederland. 

Léan Verstoep, Managing Director van Kia Nederland over het afgesloten recordjaar: “In 2021 kozen meer particulieren, leaserijders, ondernemers, fleetowners en organisaties dan ooit voor Kia. Jaar op jaar breken we records. Ons succes is het resultaat van de som der delen en net als in de voorgaande jaren plukken we nu de vruchten van onze consistente strategie. Bij Kia ging het in 2021 dan ook niet alleen om verkoopaantallen, maar vooral ook om onze nieuwe merkstrategie, de baanbrekende elektrische modellen, innovatieve retail- en mobiliteitsconcepten en ons nieuwe design. Duurzaam succes, dát is voor ons belangrijk. We kijken dan ook samen met onze dealers uit naar een veelbelovend 2022, en verder!”

 De 21 hoogtepunten bij Kia in 2021:

 1.  De Niro is al twee jaar op rij de bestverkochte auto van Nederland. Aan de basis van het grote succes liggen de geëlektrificeerde versies.
   
 2.  De Nederlandse automarkt daalde in 2021 met 9,1% terwijl de verkopen van Kia juist met 12,1% stegen. Kia was het op een na grootste automerk van Nederland.
   
 3.  De markt van elektrische auto’s daalde eveneens in 2021 (-12.1%). Kia verkocht daarentegen 10,3% meer EV’s dan in 2020 en werd daarmee het nummer een EV automerk.
   
 4.  Overall deden alle Kia-modellen het goed tot zeer goed in 2021. De Stonic, Ceed en Sportage waren de grootste stijgers in hun segmenten, met respectievelijk 29,9%, 29,6% en 26,2% groei.
   
 5. In januari lanceerde Kia de geheel nieuwe merkstrategie en purpose:Movement that inspires’. Het eveneens vernieuwde Kia-logo prijkt al op vele duizenden in Nederland rondrijdende Kia-modellen.
   
 6.  In februari introduceerde Kia Nederland het gloednieuwe e-Commerce platform waarmee klanten maximaal profiteren van het gemak van online, terwijl essentiële offline-aspecten als het maken van een proefrit, het bespreken van de inruilwaarde of persoonlijk advies van de dealer naadloos in het proces zijn verweven.
   
 7.  In maart onthulde Kia de baanbrekende EV6, de eerste ‘dedicated’ elektrische Kia op het gloednieuwe E-GMP platform. Deze Kia maakt indruk met zijn grote bereik, de ultrasnelle laadcapaciteit, het hoge trekgewicht en de innovatieve technologie.
   
 8.  De EV6 is de eerste Kia die geheel is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpfilosofie ‘Opposites United’, de basis van het design van alle toekomstige Kia-modellen, waaronder de later in 2021 gelanceerde Sportage en Niro.
   
 9. De servicebereidheid en alertheid van de Kia-dealers is een belangrijke pijler onder de hoge klanttevredenheid. Kia Nederland heeft ook in het afgelopen jaar haar netwerk verder versterkt.
   
 10.  Op 25 mei bereikte de bekroonde Slowaakse fabriek van Kia een belangrijke mijlpaal: op deze dag rolde in Žilina de vier miljoenste Kia, een Sportage, van de hightech productielijn.
   
 11.  Kia ontwikkelt zich van autofabrikant tot aanbieder van emissievrije mobiliteit. Een mooi voorbeeld van een innovatieve mobiliteitsoplossing is de inmiddels afgeronde pilot Delen in Kleine Kring.
   
 12.  In juli trok Kia het doek af van de nieuwe Ceed Hatchback, Ceed Sportswagon en ProCeed met een vernieuwd design, een fors aantal nieuwe veiligheidssystemen en geëlektrificeerde aandrijflijnen.
   
 13. Kia Nederland lanceerde in augustus Kia Charge, een pan-Europese, geïntegreerde en openbare laadservice. Hiermee krijgen Nederlandse Kia-rijders eenvoudig toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald.
   
 14.  Sinds september heeft het hightech connectiviteitssysteem van Kia een nieuwe naam: Kia Connect. Het aanbod van connected diensten en functies maakt het rijden ongekend gemakkelijk en intuïtief. Een recent voorbeeld is het nieuwe 'Online Navigation', de service die gebruikmaakt van historische én real time verkeersdata uit de cloud om drukte in het verkeer nauwkeuriger te voorspellen.
   
 15.  “Niemand kan om de Niro heen”. Dat zei de vakjury die de bestverkochte auto van Nederland kroonde tot Zakenauto van het jaar 2022.
   
 16.  Sinds begin november is Nederland een nieuwe eyecatcher rijker… de allergrootste EV6 ter wereld.
   
 17. In november presenteerden Kia Nederland samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de eerste resultaten van een onderzoek waarmee de mogelijkheden worden verkend voor het interpreteren en gebruiken van data die door slimme auto’s worden gegenereerd. De eerste fase van de verkenning is afgerond en heeft waardevolle inzichten opgeleverd.
   
 18. Kia Corporation presenteerde in dezelfde maand haar visie om een duurzame, verantwoordelijke en innovatieve leider op het gebied van mobiliteitsoplossingen te worden. Kia heeft het commitment afgegeven om vanaf 2045 klimaatneutraal te zijn en gaat onder meer samenwerken met The Ocean Cleanup om dit doel te bereiken.
   
 19.  Eveneens in november lanceerde Kia de Concept EV9. Deze concept car is een concrete voorbode van een toekomstige elektrische SUV en belichaamt de visie van het merk op duurzame mobiliteitsoplossingen.
   
 20.  Nog een primeur in november: de compleet nieuwe Niro. De volgende generatie van de bestverkochte auto van Nederland krijgt een compleet nieuw uiterlijk, een innovatief interieur en een keur aan geëlektrificeerde aandrijflijnen. Meer informatie over deze nieuwe Kia volgt medio april.
   
 21.  In december sloot Kia het jaar af met de bekendmaking van de prijzen van de geheel nieuwe Sportage. De vijfde generatie van de gewilde SUV combineert een gespierd ‘Opposites United’ design met een hoogwaardig en hypermodern interieur en drie verschillende, geëlektrificeerde aandrijflijnen. De mild hybride, hybride én plug-in hybride hebben stuk voor stuk een laag verbruik én, mede vanwege de lage CO2-uitstoot, aantrekkelijke prijzen

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.