Breukelen,
25
november
2020
|
16:38
Europe/Amsterdam

Business Approved van Kia: de zakelijke win-win voor iedereen

Samenvatting

Voor Kia staat 2020 nu al in de boeken als een recordjaar. Terwijl de meeste grote automerken in het rood duiken, realiseert Kia een forse groei in Nederland, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. De succesvolle Business Approved-strategie staat aan de basis van de groei in de zakelijke markt. De doordachte en consistente aanpak van Kia resulteert daar in een win-win voor leaserijders, leasemaatschappijen én werkgevers.

Kia maakt grote stappen in Nederland en breekt doorlopend records. Het merk was al populair bij met name particuliere kopers, en groeit nu ook hard in de zakelijke markt. Het succes van Kia laat zich daar duidelijk verklaren. Het merk scoorde traditioneel altijd al hoog op rationele aspecten als veiligheid, duurzaamheid, ruimte, comfort, service en de unieke garantie van zeven jaar. Daar bovenop komen de rijeigenschappen, het prijswinnende design en de bewezen kwaliteit, die verder gaat dan alleen de auto. Speciaal voor deze zakelijke kopers heeft Kia de Business Approved-uitvoeringen geïntroduceerd. Deze zorgvuldig geselecteerde uitvoeringen zijn niet alleen extra aantrekkelijk voor de berijder, maar ook voor leasemaatschappijen en werkgevers vanwege de restwaarde verhogende opties.

Voordeel voor leaserijders

De leaserijder heeft bij Kia geen keuzestress. In het woud van business-georiënteerde modellen en optiepakketten bij alle grote merken, is de line-up van Kia verfrissend overzichtelijk en voorgeselecteerd. Anders dan bij concurrenten selecteert Kia per model de ultieme zakelijke uitvoering in de bestaande line-up die als ‘Business Approved’ voldoet. “We hebben zakelijke rijders gevraagd wat zij het meest belangrijk vinden in hun volgende auto en hebben vervolgens de veelzijdige DynamicLine-uitvoering als basis genomen en deze geheel afgestemd op die wensen,” legt Ruben Keuter, General Manager Mobility Solutions bij Kia Motors Nederland, uit. “Dit betekent overigens niet dat we over de gehele linie een eenheidsworst bieden, we hebben namelijk goed gekeken naar de wensen in de verschillende segmenten. Een Rio-rijder kan tenslotte andere voorkeuren hebben dan een klant voor de ProCeed.”

Een ander groot voordeel van Business Approved is de aantrekkelijk lage bijtelling. De geselecteerde uitvoeringen hebben namelijk de scherpste fiscale waarde met de opties die de zakelijke rijder zoekt. Nog meer goed nieuws voor wie binnenkort emissievrij wil gaan rijden, is dat de volledig elektrische e-Soul en e-Niro met extra lage bijtelling nu ook verkrijgbaar zijn als ‘Business Approved’ DynamicLine.

Interessant voor leasemaatschappijen

De zakelijke strategie van Kia is ook voor leasemaatschappijen interessant. Zij zijn tenslotte de eigenaren van de leaseauto’s. Om voor de klant zo scherp mogelijke maandlasten te calculeren, is naast de lage operationele kosten met name een sterke restwaarde van groot belang. De overzichtelijke en consistente propositie van Kia heeft hier een gunstig effect op. Allereerst door de concurrerende restwaarde van Kia en ten tweede door het toevoegen van opties met een extra hoge restwaarde zoals Navigatie, Apple CarPlay, (automatische) airconditioning, achteruitrijcamera en parkeersensoren. En door deze consistente aanpak is er bij Kia geen sprake van onoverzichtelijke line-ups met vaak tijdelijke actiemodellen inclusief doorlopend wijzigende uitrustingsniveaus. Deze aanpak leidt tot sterkere restwaardes.

Voordeel voor werkgevers

Concurrerende restwaardes en lage operationele kosten resulteren in gunstige leasetarieven, en dat is met name interessant voor werkgevers. Uiteindelijk zijn zij het die de rekening van de leaseauto betalen. Het is dus niet alleen van belang dat werknemers tevreden zijn met hun auto, tegen een aantrekkelijke bijtelling, maar ook dat de werkgever een emissievrije of -vriendelijke leaseauto tegen zo laag mogelijke kosten kan inzetten.

“Met onze Business Approved-strategie hebben we veel verder gekeken dan alleen naar de beste propositie voor de leaserijder. Het gaat ons om het totale pakket, met voordelen voor én in overleg met alle stakeholders,” aldus Keuter. “Deze gezamenlijke aanpak staat aan de basis van onze sterke groei in de zakelijke markt, die we ook in de komende jaren met volle kracht gaan voortzetten.”

Meer informatie over Business Approved is te vinden op de speciale website.